Massief houten tabletten en traptreden

Naast het schaven van houten profielen zijn wij ook gespecialiseerd in het maken van massief houten tabletten en traptreden. Hiervoor beschikken wij over een aparte afdeling waar ons maatwerk professioneel vervaardigd wordt. Het hout wordt ter plaatse verzaagd en geschaafd tot doorlopende lamellen. Deze worden vervolgens gesorteerd op kleur en structuur vooraleer gebruikt te worden voor het maken van traptreden en tabletten.

Ontdek onze maatwerkproducten

Uw trap op maat

Met uw afmetingen, tekeningen en specificaties gaan wij aan de slag om massief houten traptreden, tegentreden, bordessen en trapwangen op maat te maken. De trap kan zo in verschillende delen afgeleverd worden waardoor de plaatsing van zowel rechte als draaiende trappen, in L- of Z-vorm, voor u wordt geoptimaliseerd. Ook een ronde randafwerking is voor ons geen probleem.

Houten tabletten op maat

Een massief houten tablet heeft een natuurlijke en warme uitstraling en zorgt voor een stijlvolle toets in elk interieur. Onze tabletten worden op maat gemaakt en zijn geschikt voor verschillende toepassingen. Zo kunnen ze gebruikt worden voor tafels, werk- en keukenbladen. Verder bieden wij de mogelijkheid om scheuren en noesten bij rustieke tabletten op te stoppen om zo een exclusieve eyecatcher te creëren. Opstoppen kan in de kleuren zwart, grijs, wit en bruin. Onze tabletten worden geschuurd en klaar voor afwerking geleverd.

Verlijming

Voor onze trappen en tabletten maken wij enkel gebruik van doorlopende lamellen van 30 tot 500 cm lang, zo zijn ze enkel verlijmd in de breedte. De afzonderlijke lamellen hebben steeds de lengte van uw tablet of trap waardoor er een luxueuze uitstraling ontstaat. Hier kan u kiezen voor een dikte tussen 15 en 55 mm.

Als alternatief voor deze werkwijze kunnen we trappen en tabletten vervaardigen uit rubberwood waarbij korte lamellen met een perfecte vingerlas verlijmd worden in de lengte. Deze werkwijze is populair door zijn uitstekende stabiliteit en prijs-kwaliteitverhouding.